Skip to main content

StopHPV kezelés

Nagyon megijedtem amikor pozitív lett a HPV eredményem. Azonnal elkezdtem gyógymódok után kutatni az interneten. Egy barátnőm javaslatára megnéztem a rendelő oldalát és egy hét múlva már túl voltam az első kezelésen. Egyből éreztem hogy jó kezekben vagyok és a doktornő minden kérdésemre válaszolt.

Edina, 29

Mikor javasolt?

Pozitív HPV szűrés eredmény, pozitív citológiai eredmény vagy eredmények illetve ezek miatt korábban végzett vagy tervezett műtéti beavatkozás(ok) esetén.

Kialakulásának okai:

 • tartósan legyengült immunrendszer
 • immunhiányos állapot, immunbetegség
 • szexuális kapcsolat létesítése HPV fertőzött vagy méhnyakrákos partnerrel
 • egyéb kockázati tényezők: egyéb nemi betegség, magasabb életkor, dohányzás

Hogyan hat a kezelés?

HPV vírus fertőzöttség esetén a méhnyak lézeres kezelésével a felszíni hámban található vírusok eltávolítása történik a hámréteg elpárologtatása révén. A helyére egészséges, vírusokat valószínűleg már nem tartalmazó hámszövet nő. A kezelés után kontroll vizsgálatok szükségesek a szakorvos javaslata szerint a méhnyakrák és a HPV által okozott más ráktípusok megelőzése céljából. Mivel a kezelés az immunrendszer vírusokkal szembeni védekezőképességét és fellépési képességét növeli a lokális vírusszám lecsökkentése vagy akár a vírusok jelenlétének megszüntetése révén ezért 4-6 hónap is eltelhet mire a kezelések teljesen kifejtik hatásukat.

Hogy zajlik a kezelés?

Az első alkalommal nőgyógyászati vizsgálat és konzultáció során szülész-nőgyógyász szakorvosunk a vizsgálati eredmények, panaszok és az állapotfelmérő nőgyógyászati vizsgálat során megállapítja, hogy javasolható-e a kezelés Önnek és amennyiben igen, kezelési tervet állít össze.  A vizsgálat és konzultáció díja: 25.000 Ft amely bármely lézerkezelés 90 napon belüli igénybevétele esetén a kezelés díjába beleszámít.

A kezelés előtt semmilyen óvintézkedés vagy speciális teendő nincs. Érkezése után a kezelőhelyiségbe kísérjük. Foglaljon helyet a nőgyógyászati székben, a lézerspecialista beállítja a megfelelő programot és elvégzi a kezelést. A kezelés végén távozhat a rendelőből és folytathatja a napját a megszokott módon. Ritkán enyhe  vérzés előfordulhat egyéni érzékenység esetén, amely azonban néhány percen – órán belül megszűnik.

A kezelés előnyei

 • Műtét nélküli kezelési lehetőség a már kialakult méhnyak elváltozások nagy része esetén is. Nem szükséges kórházi tartózkodás, atatás, vérvétel.
 • Nem keletkezik látható heg a kezelt területen.
 • A kezelés a probléma okát szüntetheti meg a méhnyak hámban, hiszen az elváltozás hámfelszíni kezelése történik amely a HPV vírussal fertőzött szövetrész eltávolításával is jár. Az egymás utáni kezelések jelenlegi tapasztalataink alapján a mélyebb szövetrétegekben is eliminálják a HPV vírust valamint a szervezet számára érzékelhetővé teszik a vírus jelenlétét amely így az immunvédekezés beindításával aktívan képes lépéseket tenni a vírusszám növekedésének megállításáért.
 • Életkortól függetlenül bárki számára végezhető kezelés.
 • A legtöbben semmilyen fájdalmat nem éreznek a kezelés során. Melegség érzést lehet érezni, amely enyhíthető helyi érzéstelenítő géllel.
 • A kezelések korlátlan számban ismételhetők, más intimlézer kezeléssel is kombinálhatók.

A kezelés hátrányai

 • A méhnyak belsejében található hámfelszíni szöveteket előfordul, hogy a kezelőfej nem éri el. Ez egyéni testfelépítés miatti sajátosság
 • A lézerkezelésnek jelenlegi tudományos ismereteink szerint mellékhatása nem ismert

Mennyire tartós?

A kezelések tartóssága minden esetben egyéni tényezőktől és életmódtól függ. Az utolsó kezelést követően a szakorvos által meghatározott ideig kontroll citológiai és HPV vizsgálat szükséges. A kezelések közötti partnerváltás csökkentheti a terápia sikerességét, mivel új HPV vírustörzsek átadása történhet. Ebben az esetben további kezelések lehetnek szükségesek. Mindenképp jelezze orvosának, ha két kezelés között új partnerrel létesített szexuális kapcsolatot.

Új csomagajánlat!
Teljes HPV terápia csomag
3x1 alkalom HPV méhnyak kezelés
3x1 adag HPV védőoltás beadással együtt
ajándék 2 db kontroll HPV szűréssel!

(egy összegben fizetés esetén)