RenovaLase®

Hüvelyszárazság, hüvelyfájdalom, atrófia kezelésére

Beavatkozás időtartama:

20-60 perc, kezelési tervtől függően

Szexuális együttlét:

4-5 nap múlva

Fájdalom:

alacsony

Érzéstelenítés:

Érzéstelenítő gél

Kórházi tartózkodás:

nincs

Utókezelés:

Nem szükséges

Sport:

1 nap múlva

Heg:

nem keletkezik

Munkából kiesés:

nincs

Mikor javasolt?

Életkortól függetlenül jelentkező, akár hosszan tartó gyulladásellenes kezelés ellenére érzett hüvelyi fájdalom, viszketés, diszkomfort érzés esetén. Ha az intim érintkezés nehezítetté válik az állandó fájdalom miatt.

Kialakulásának okai:

  • alkati adottság lehet a hüvely szárazsága
  • változókor után a hüvelyfal elvékonyodása
  • a gyulladásokra fogényságot növelheti a hosszan tartó stressz és bizonyos gyógyszerek (pl: fájdalomcsillapítók, savcsökkentők, antibiotikumok)
  • bélflóra állapotának hatása a hüvelyflóra állapotára amely a gyulladásokra fokozottan érzékennyé válik
  • a fájdalom ismeretlen eredetű is lehet

Hogyan hat, mennyi ideig tart egy kezelés?

A kezelés hatására a hüvelyfal szövetei újra eredeti vastagságukra épülnek vissza, a hüvelyfal rugalmassága visszatér. A kötőszövetek megerősödésével a hüvely nyálkahártyája újra ellátja funkcióját. A fájdalom eltűnésével újra aktívvá válhat az együttlét. A hüvelyszárazság érzése akár 100 %-ban megszűnhet. A gyulladást mutató vizsgálati eredmények legtöbbször már egyetlen kezelés után negatív eredményt mutatnak.  A RenovaLase kezelések metszés-, fájdalom-, vérzés- és varrásmentesek. Egy kezelés általában 20-25 perc hosszú, 4-6 hetes különbséggel végezhetők. A terápiás folyamat legtöbbször 2-3 kezelésből áll. 12-18 hónap múlva szükségessé válhat ismétlő kezelés.

”Évek óta küzdöttem intim gyulladásokkal. Egy idő után a vizsgálatok semmit nem mutattak ki de a fájdalom megmaradt. Rengeteg mindent kipróbáltam mire megtaláltam a lézerterápiát. mi. Három kezelés után teljesen megszűntek a panaszaim.”

Ilona, 52

Hogy zajlik a kezelés?

Az első alkalommal nőgyógyászati vizsgálat során szakorvos megállapítja, hogy milyen mértékű a probléma és ez alapján kezelési tervet készít. A kezelési tervet megbeszéli a pácienssel, ennek során meghatározzák a szükséges kezelések számát és időpontot egyeztetnek az első kezelésre. A vizsgálat és konzultáció díja: 20.000 Ft. A kezelés előtt semmilyen óvintézkedés vagy speciális teendő nincs. A kezelés végén távozhat a rendelőből és folytathatja a napját a megszokott módon. A kezelés után 4-5 napig nem javasolt természetes vízben való fürdőzés és a szexuális aktivitás.

Foglaljon időpontot állapotfelmérésre!

Milyen hamar érezhető a kezelés hatása?

Gyakran előfordul, hogy már néhány nappal a kezelés után érződik a különbség kiinduló állapothoz képest. A kezelések 4-6 hónappal az utolsó kezelés után érik el maximális hatásukat, ennyi időre van szükség az új kollagénrostok képződéséhez.

“RenovaLase® kezelés után a menopauzán átesett hölgyek több mint 95% százaléka érzett jelentős javulást a hüvelyszárazság, irritáció és szexuális együttlét közben jelentkező fájdalom tekintetében.” Forrás: Novel minimally invasive laser treatment of urinary incontinence in women. Ogrinc UB, Senčar S, Lenasi H. Lasers Surg Med., 2015: 47(9): 689-97

Előnyei:

  • Műtét nélkül érhető el akár azonnal érezhető eredmény. Nem szükséges kórházi tartózkodás, vérvétel, lábadozási idő nincs.
  • Nem keletkezik látható heg a kezelt területen.
  • Életkortól függetlenül bárki számára végezhető (18 év felett), krónikus betegség nem kizáró ok.
  • A legtöbben semmilyen fájdalmat nem éreznek a kezelés során. Melegség érzést lehet érezni, amely enyhíthető helyi érzéstelenítő géllel.
  • A kezelések korlátlan számban ismételhetők, más intimlézer kezeléssel is kombinálhatók

Hátránya:

jelenlegi tudományos ismeretek szerint hátránya, mellékhatása a kezelésnek gyakorlatilag nincs.

Mennyire tartós?

A kezelések tartóssága minden esetben egyéni tényezőktől és életmódtól függ. Általában 1,5-2 évente szükséges szinten tartó kezelést végezni. Szinten tartó terápiában általában kevesebb kezelés szükséges mint első alkalommal.

Kezelési díj: 149 990 Ft/ kezelés