RenovaLase®

Hüvelyszárazság, hüvelyfájdalom, atrófia kezelésére

Beavatkozás időtartama:

20-60 perc, kezelési tervtől függően

Szexuális együttlét:

4-5 nap múlva

Fájdalom:

alacsony

Érzéstelenítés:

Érzéstelenítő gél

Kórházi tartózkodás:

nincs

Utókezelés:

Nem szükséges

Sport:

1 nap múlva

Heg:

nem keletkezik

Munkából kiesés:

nincs

Mikor javasolt?

Életkortól függetlenül jelentkező, akár hosszan tartó gyulladásellenes kezelés ellenére érzett hüvelyi fájdalom, viszketés, diszkomfort érzés esetén . Ha az intim érintkezés nehezítetté válik az állandó fájdalom miatt.

Kialakulásának okai:

  • alkati adottság lehet a hüvely szárazsága
  • változókor után a hüvelyfal elvékonyodása
  • a gyulladásokra fogényságot növelheti a hosszan tartó stressz és bizonyos gyógyszerek (pl: fájdalomcsillapítók, savcsökkentők, antibiotikumok)
  • bélflóra állapotának hatása a hüvelyflóra állapotára amely a gyulladásokra fokozottan érzékennyé válik

Hogyan hat, mennyi ideig tart egy kezelés?

A kezelés hatására a hüvelyfal szövetei újra eredeti vastagságukra épülnek vissza, a hüvelyfal rugalmassága visszatér. A kötőszövetek megerősödésével a hüvely nyálkahártyája újra ellátja funkcióját. A fájdalom eltűnésével újra aktívvá válhat az együttlét. A hüvelyszárazság érzése akár 100 %-ban megszűnhet. A gyulladást mutató vizsgálati eredmények legtöbbször már egyetlen kezelés után negatív eredményt mutatnak.  A RenovaLase kezelések metszés-, fájdalom-, vérzés- és varrásmentesek. Egy kezelés általában 20-25 perc hosszú, 4-6 hetes különbséggel végezhetők. A terápiás folyamat legtöbbször 2-3 kezelésből áll. 12-18 hónap múlva szükségessé válhat ismétlő kezelés.

”Évek óta küzdöttem intim gyulladásokkal. Egy idő után a vizsgálatok semmit nem mutattak ki de a fájdalom megmaradt. Rengeteg mindent kipróbáltam mire megtaláltam a lézerterápiát. mi. Három kezelés után teljesen megszűntek a panaszaim.”

Ilona, 52

Hogy zajlik a kezelés?

Az első alkalommal nőgyógyászati vizsgálat során szakorvos megállapítja, hogy milyen mértékű a probléma és ez alapján kezelési tervet készít. A kezelési tervet megbeszéli a pácienssel, ennek során meghatározzák a szükséges kezelések számát és időpontot egyeztetnek az első kezelésre. A vizsgálat és konzultáció díja: 20.000 Ft. A kezelés előtt semmilyen óvintézkedés vagy speciális teendő nincs. A kezelés végén távozhat a rendelőből és folytathatja a napját a megszokott módon. A kezelés után 4-5 napig nem javasolt természetes vízben való fürdőzés és a szexuális aktivitás.

Foglaljon időpontot állapotfelmérésre!

Milyen hamar érezhető a kezelés hatása?

Gyakran előfordul, hogy már néhány nappal a kezelés után érződik a különbség kiinduló állapothoz képest. A kezelések 4-6 hónappal az utolsó kezelés után érik el maximális hatásukat, ennyi időre van szükség az új kollagénrostok képződéséhez.

“RenovaLase® kezelés után a menopauzán átesett hölgyek több mint 95% százaléka érzett jelentős javulást a hüvelyszárazság, irritáció és szexuális együttlét közben jelentkező fájdalom tekintetében.” Forrás: Novel minimally invasive laser treatment of urinary incontinence in women. Ogrinc UB, Senčar S, Lenasi H. Lasers Surg Med., 2015: 47(9): 689-97

Előnyei:

  • Műtét nélkül érhető el akár azonnal érezhető eredmény. Nem szükséges kórházi tartózkodás, vérvétel, lábadozási idő nincs.
  • Nem keletkezik látható heg a kezelt területen.
  • Életkortól függetlenül bárki számára végezhető (18 év felett), krónikus betegség nem kizáró ok.
  • A legtöbben semmilyen fájdalmat nem éreznek a kezelés során. Melegség érzést lehet érezni, amely enyhíthető helyi érzéstelenítő géllel.
  • A kezelések korlátlan számban ismételhetők, más intimlézer kezeléssel is kombinálhatók

Hátránya:

jelenlegi tudományos ismeretek szerint hátránya, mellékhatása a kezelésnek gyakorlatilag nincs.

Mennyire tartós?

A kezelések tartóssága minden esetben egyéni tényezőktől és életmódtól függ. Általában 1,5-2 évente szükséges szinten tartó kezelést végezni. Szinten tartó terápiában általában kevesebb kezelés szükséges mint első alkalommal.

Kezelési díj: 140 000 Ft/ kezelés