Skip to main content

IncontiLase®

Az inkontinencia minden fajtája és a hólyagfájdalom-szindróma kezelése

29 éves vagyok, egy éve mégis vizeletcsepegést kezdtem tapasztalni. Addig romlott a helyzet, hogy a végén már edzésre sem tudtam járni és folyton aggódtam, hogy mikor látszik majd rajtam. A kezelések nagyon hatásosak voltak. Az utolsó kezelés után 1,5 hónappal úgy éreztem visszakaptam a régi életem.

Erika

Mikor javasolt?

Stressz inkontinencia esetén vagyis ha köhögéskor, tüsszentéskor, lépcsőn járáskor, futáskor, fizikai terheléskor pár csepp vizelet távozik. Ha nagyobb mennyiségű vizeletvesztés jelentkezik, ami szivárgó jellegű, főként fizikai aktivitás hatására (pl: emelés, felülés, ugrálás). Ha éjszaka több alkalommal felébred vizelési ingerre. Ha a vizelési inger hirtelen, visszatarthatatlanul jelentkezik.

Ha a vizelési inger jelentkezésekor vagy vizeletürítéskor fájdalmat érez. Ha a húgyhólyag begörcsöl vizelési inger esetén, vizelés közben vagy ettől függetlenül. Ha állandó hólyagfájdalmat érez. Ha vesemedence gyulladás után a húgyutak területén fájdalmat tapasztal.

Kialakulásának okai:

 • terhesség, szülés
 • változókorban kialakuló ösztrogénhiányos állapot
 • női húgyivarszervek anatómiája
 • túlsúly – az elhízás növeli a hólyagra és a hólyagot alátámasztó valamint felfüggesztő izomzatra nehezedő nyomást, ez tüsszentéskor, köhögéskor vizelet elcseppenéshez vezethet
 • dohányzás – a dohányzás következményeként fennálló krónikus köhögés inkontinenciát okozhat, illetve fokozhatja a kialakult állapotot mivel az állandó köhögés növeli a hólyagzáró izomra nehezedő nyomást. dohányzás útján a szervezetbe kerülő irritáló anyagok késztetéses inkontinenciához is vezethetnek.
 • egyéb megbetegedések – különböző vesebetegségek és a cukorbetegség vizelet inkontinencia kialakulásához vezethetnek
 • vesemedence gyulladás
 • rendszeres hólyaggyulladás vagy a húgyúti szervek gyulladása – a hólyag falának felmaródása állandó fájdalmat, irritációt okozhat

Hogyan hat a kezelés?

Két fajta kezelési módszer áll rendelkezésre, a probléma természete és súlyossága függvényében választjuk ki a megfelelőt.

Az életkor miatt kialakuló inkontinencia esetén a kezelés során a kollagén rostok újraépülnek amelyek megerősítik, alátámasztják a hólyagalapot, kijavítva a megváltozott anatómiai helyeztet ami a vizeletvesztéshez vezetett. Már két kezelés akár teljesen megoldhatja a problémát.

A stressz inkontinencia mellett a húgycső ellazulás és a belső záróizomzat gyengülése is kialakulhat, ennek a problémának a megoldására más módszert használunk. Egy 2 mm vékony, húgycsőbe bevezetett lézer katéteren keresztül kezeljük meg a területet, teljesen fájdalommentesen. Az impulzusok hatására a húgycső körüli érhálózat újra megerősödik, a javuló vérkeringés és optimálisabb oxigénellátás a sorvadt szöveteket regenerálja. A húgycsőben újra a megfelelő nyomásviszonyok alakulnak ki ezért a kezeléssel húgycső és záróizom elégtelenség eseten is javulást tudunk elérni.

Hólyagalap kezelés esetén a húgyhólyag egészének majd kifejezetten a hólyagfalnak kezelése történik, amelynek során a heges, sérült hám eltávolítása történik. Ennek következtében új hámréteg alakul ki amely az egészséges szervi működéskor nem irritálódik, nem jár fájdalommal. Szükség esetén a kezelés utolsó lépéseként húgycsőbe juttatunk regenerációt segítő hatóanyagokat folyadék formájában (mezoterápia). Visszatérő felfázás, húgyuti gyulladás alatt és után érzett fájdalom, diszkomfort érzés esetén ez a kezelés eddig tapasztalatok alapján kiemelkedően hatásosnak bizonyult.

A képen: Kollagénrostok mennyisége és állapota IncontiLase kezelés előtt és után. Fénykép tulajdonosa: Adrian Gaspar, MD

 

Hogyan zajlik a kezelés?

Az első találkozáskor a nőgyógyászati vizsgálat során a szakorvos megállapítja, hogy milyen természetű és mértékű a probléma és ez alapján kezelési tervet készít. A kezelési tervet megbeszéli a pácienssel, ennek során meghatározzák a szükséges kezelések fajtáját és számát majd időpontot egyeztetnek az első kezelésre. A vizsgálat és konzultáció illetve kezelési terv készítésének díja 29.000 Ft. Amennyiben korábban részt vett nálunk nőgyógyászati vizsgálaton, ahol állapotfelmérés is történt úgy ismételt megjelenésre, vizsgálatra nincs szükség.

A kezelés előtt semmilyen óvintézkedés vagy speciális teendő nincs (ha orvosa másképp nem javasolja). Foglaljon helyet a nőgyógyászati székben, a kezelést végző szakértő beállítja a megfelelő programot és elvégzi a kezelést. A kezelés végén távozhat a rendelőből és folytathatja napját a megszokott módon.

Milyen hamar érezhető a hatása?

Gyakran előfordul, hogy már néhány nappal az első kezelés után érződik a különbség. A kezelések 4-6 hónappal az utolsó kezelés után érik el maximális hatásukat, ennyi időre van szükség az új kollagénrostok képződéséhez.

Inkontinencia kezelés esetén az első néhány napban a tünetek romlása érzékelhető, ez rövid időn belül megszűnik és gyors javulás érerhető  a vizelet visszatartásban. Amennyiben húgycső kezelés is történt, a következő 1-2 napban égő-fájdalmas vizelés előfordulhat amely egy normális reakció a kezelés után és 12-24 órával a kezelés után megszűnik. Ha két nap múlva is fennáll az égő érzés, kérjük jelentkezzen! Mezoterápiás húgycső kezelés után legalább 4-5 órán át próbálja visszatartani a vizeletürítést, hogy a mezoterápia során alkalmazott hatóanyagok felszívódhassanak.

Milyen előnyei vannak?

 • A kezelés a probléma okát szünteti meg, hiszen a sérült, heges hámréteget távolítja el és megújulásra készteti a kezelt szöveti területet illetve a húgyhólyag belsejét.
 • Műtét nélkül érhető el akár azonnal érezhető eredmény. Nem szükséges kórházi tartózkodás, vérvétel, lábadozási idő nincs.
 • Nem keletkezik látható heg a kezelt területen.
 • Életkortól függetlenül bárki számára végezhető, krónikus betegség nem kizáró ok.
 • A legtöbben semmilyen fájdalmat nem éreznek a kezelés során. Kellemetlenség vagy melegség érzést lehet érezni, amely enyhíthető helyi érzéstelenítő géllel.
 • A kezelések korlátlan számban ismételhetők, más kezeléssel is kombinálhatók.

Milyen hátránya lehet?

A lézerkezelésnek a jelenlegi tudományos ismeretek szerint nincs hátránya, mellékhatása.

Mennyire tartós a hatása?

A kezelések tartóssága minden esetben egyéni tényezőktől (életkor, testsúly, genetikai hajlam, életmód, gyermekvállalás stb.) függ. Általában 1,5-2 évente szükséges szinten tartó kezelést végezni. Szinten tartó terápia esetén általában kevesebb kezelés szükséges mint első alkalommal.

A kezelés díja: 224.990 Ft/kezelés

Bizalomkártyával 213.990 Ft

Javasolt kezelések száma: 3 db

Magyarország legmodernebb készülékével!

Többfajta kezelést venne igénybe? Egyedi kezelési terv esetén személyre szabott árat biztosítunk!