Skip to main content

Kisajak plasztika

A kisajkak formájának, méretének korrekciója

Mikor javasolt?

Ha elégedetlen a kisajkak méretével, kinézetével. Az idő múlásával, gyermekszülés következtében a kisajkak mérete, elrendezése, alakja megváltozhat. A beavatkozás a kívánt állapot elérését célozza.

Kialakulásának okai:

  • veleszületett állapot
  • terhesség, szülés
  • változókorban kialakuló ösztrogénhiányos állapot
  • női ivarszervek anatómiája

Hogyan hat a kezelés?

A “műtéti” technika a hagyományos műtétekhez hasonló. Altatás helyett érzéstelenítő gép majd érzéstelenítő injekció beadása után a kezelt terület teljes érzéstelenítése történik ezért fájdalmat nem lehet érezni. A szükséges metszések, vágások speciális lézersugárral történnek amely jóval kisebb szebszél kialakulását eredményezi és az alkalmazott technológiának köszönhetően azonnal megáll a vérzés a kezelt területen. Varratok behelyezésére és későbbi varratszedésre nem kerül sor. A beavatkozás általában rövidebb időt vesz igénybe mint a műtét. A beavatkozás után azonnal távozhat otthonába, fájdalomcsillapító használata aznap és a következő napon javasolt.

A beavatkozást dr. Kassai Enikő, nőgyógyász lézerspecialista végzi.

Hogy zajlik a kezelés?

Az első találkozáskor a nőgyógyászati vizsgálat során a szakorvos megállapítja, hogy milyen természetű és mértékű a probléma és ez alapján kezelési tervet készít. A kezelési tervet megbeszéli a pácienssel, ennek során meghatározzák a szükséges kezelések fajtáját és számát majd időpontot egyeztetnek az első kezelésre. A vizsgálat és konzultáció díja 20.000 Ft amely bármely kezelés (90 napon belüli) igénybevétele esetén a kezelés díjába beleszámít. 90 napon túl ismételt vizsgálat szükséges annak érdekében, hogy az aktuális állapotnak megfelelő kezelésfajtát alkalmazzuk.

Amennyiben korábban részt vett vizsgálaton, ahol állapotfelmérés is történt úgy ismételt megjelenésre, vizsgálatra nincs szükség.

A kezelés előtt érzéstelenítő gélt alkalmazunk amelynek hatóideje 20-30 perc. A rendelőbe érkezés előtt javasoljuk fájdalomcsillapító tabletta bevételét. Orvosa injekcióval érzésteleníti a kezelési területet, majd beállítja a megfelelő programot és elvégzi a beavatkozást. A kezelés végén távozhat a rendelőből. További fájdalomcsillapításra a kezelés napján illetve másnap szükség lehet.

Milyen hosszú a gyógyulási idő?

A beavatkozás napján illetve másnap kifejezett fájdalom érezhető ezért fájdalomcsillapító tabletta használata javasolt. További 2-5 napig a járás nehezített. Hámosító krémekkel gyorsítható a sebgyógyulás. Egy hét elteltével csak kis kellemetlenség érzés tapasztalható az érintett területen. 15 nap után legtöbben újra elkezdenek sportolni. Szexuális aktivitás legtöbb esetben 20-30 nap után tér vissza. A beavatkozás tartós érzékelésvesztéssel nem jár de 1-2 hónapig az érintett terület érzéketlenebb lehet.

Milyen előnyei vannak a kezelésnek?

  • A kezelés hatása megegyezés a plasztikai műtét eredményével
  •  Nem szükséges kórházi tartózkodás, vérvétel, lábadozási idő nincs.
  • Kisebb sebszél, gyorsabb gyógyulási idő a kezelési technikának köszönhetően
  • Életkortól függetlenül bárki számára végezhető
  • Minimális heg keletkezésével lehet számolni

Mennyire tartós?

A beavatkozás tartóssága megegyezik a plasztikai műtét hatásával. A kívánt állapot eléréséhez további beavatkozásra extrém ritka esetben kerül sor.

A kezelés díja: 250.000 Ft / kezelés