Skip to main content

Szemölcs eltávolítás

Mikor javasolt?

Szemölcsök észlelésekor az intim testrészek bőrfelületén. Leggyakrabban a kis- és nagyajkak, a hüvelybemenet környékén jelentkező kis kitüremkedések amelyek fájdalmasak lehetnek, viszkethetnek. Férfiak esetén a hímvessző és a végbélnyílás felületén bárhol megjelenhetnek.

Kialakulásának okai:

A nemi vagy genitális szemölcsök speciális fajtája a condylloma amely elsősorban szexuális úton terjed. A condyllomát HPV vírusok okozzák, azonban más vírusfajta is képezhet genitális szemölcsöt. Mivel a HPV vírus a méhnyakrák egyik okozója ezért amennyiben condyllomát diagnosztizálnak szűrővizsgálat és speciális rákmegelőző terápia javasolt, ez a szemölcsök visszatérésének megakadályozása miatt is fontos. Klinikánk szakorvosai sok éves tapasztalattal rendelkeznek a HPV fertőzés kezelésében, forduljon hozzájuk bizalommal.

Hogyan hat a kezelés?

A szemölcs lézeres kezelésével a felszíni hámban található vírusos hámréteg eltávolítása történik, a hám elpárologtatása révén. A helyére egészséges hámszövet nő. A lézersugárral történő kezelés antiszeptikus, fertőtlenítő hatással is rendelkezik így az elfertőződés esélye minimálisra csökken, a gyógyulási idő pedig rövidebb külön sebfertőtlenítő alkalmazása nélkül. A lézertechnológia hatékonyságának köszönhetően (amennyiben újabb szemölcsök nem jelennek meg) egy-két kezelés elegendő a szemölcsök végleges eltávolításához.

Hogy zajlik a kezelés?

A kezelés során a szemölcs felszínének lézerfénnyel való kezelése történik. Melegség érzéssel, esetleg minimális kellemetlenség érzéssel járhat, ami érzéstelenítő géllel csökkenthető.

Mikor észlelhető a kezelés hatása?

A szemölcs színe a kezelés hatására azonnal megváltozik hiszen a sejtek elhalnak. 1-5 napon belül a szemölcs elkezd leesni. A kezelt bőrfelületet ne érintse meg, nem vakarja és ne kenje be semmivel. A szemölcs helye heg nélkül gyógyul, az esetek 99%-ában. A lézertechnológia további előnye hogy a kezelt területen a szemölcs nem újul ki még akkor sem ha a vírus esetleg továbbra is jelen van a szervezetben.

Milyen hamar érezhető a kezelés hatása?

A szemölcsök a kezelés hatására azonnal elhalnak, a fennmaradó sebek a vérzésmentes kezelési eljárásnak köszönhetően gyorsan és hegmentesen gyógyulnak. Az egyes kezelések hatásukat 3-6 hónap alatt fejtik ki. A vírus aktivitás, a szemölcsök fajtája és mérete függvényében két-három kezelés is szükséges lehet a az összes szemölcs eltüntetéséhez.

Előnyei:

  • Kevésbé kellemetlen mint a savval vagy égetéssel történő kezelés
  • Kisebb seb keletkezik a kezelt területen
  • Tapasztalatink szerint szerint hatékonyabb lehet a hagyományos terápiáknál
  • Kevesebb kezelés szükséges

Hátránya:

  • A lézeres szemölcs eltávolításnak jelenlegi tudományos ismereteink szerint mellékhatása, hátránya nincs.

A kezelés díja: 30.000 Ft + 6.000 Ft szemölcsönként