Szemölcs kezelés

Beavatkozás időtartama:

20-60 perc, kezelési tervtől függően

Szexuális együttlét:

4-5 nap múlva

Fájdalom:

alacsony

Érzéstelenítés:

Érzéstelenítő gél

Kórházi tartózkodás:

nincs

Utókezelés:

Nem szükséges

Sport:

1 nap múlva

Heg:

nem keletkezik

Munkából kiesés:

nincs

Mikor javasolt?

Szemölcsök észlelésekor az intim testrészek bőrfelületén. Leggyakrabban a kis- és nagyajkak, a hüvelybemenet környékén jelentkező kis kitüremkedések amelyek fájdalmasak lehetnek, viszkethetnek.

Kialakulásának okai:

A nemi vagy genitális szemölcsök speciális fajtája a condylloma amely elsősorban szexuális úton terjed. A condyllomát HPV vírusok okozzák, azonban más vírusfajta is képezhet genitális szemölcsöt. Mivel a HPV vírus a méhnyakrák egyik okozója ezért amennyiben condyllomát diganosztizálnak szűrővizsgálat és speciális rákmegelőző terápia javasolt, ez a szemölcsök visszatérésének megakadályozása miatt is fontos. Sok éves tapasztalattal rendelkezem a HPV fertőzés kezelésében, forduljon hozzám bizalommal.

Hogyan hat a kezelés?

A szemölcs lézeres kezelésével a felszíni hámban található vírusos hámréteg eltávolítása történik, a hám elpárologtatása révén. A helyére egészséges hámszövet nő. A lézertechnológia hatékonyságának köszönhetően (amennyiben újabb szemölcsök nem jelennek meg) egy-két kezelés elegendő a szemölcsök végleges eltávolításához.

Hogy zajlik a kezelés?

A kezelés során a szemölcs felszínének lézerfénnyel való kezelése történik. Melegség érzéssel, esetleg minimális kellemetlenség érzéssel járhat, ami érzéstelenítő géllel csökkenthető.

Milyen hamar érezhető a kezelések hatása? A szemölcsök legkorábban öt napon belül elkezdenek leesni. A kezelt bőrfelületet ne érintse meg, nem vakarja és ne kezelje semmivel.

Foglaljon időpontot állapotfelméréssel egybekötött kezelésre!

Milyen hamar érezhető a kezelés hatása?

A szemölcsök a kezelés hatására azonnal elhalnak, a fennmaradó sebek a vérzésmentes kezelési eljárásnak köszönhetően gyorsan és hegmentesen gyógyulnak. Az egyes kezelések hatásukat 3-6 hónap alatt fejtik ki. A vírus aktivitás, a szemölcsök fajtája és mérete függvényében két-három kezelés is szükséges lehet a az összes szemölcs eltüntetéséhez.

Előnyei:

  • Kevésbé kellemetlen mint a savval vagy égetéssel történő kezelés
  • Kisebb seb keletkezik a kezelt területen
  • Tapasztalatink szerint szerint hatékonyabb lehet a hagyományos terápiáknál
  • Kevesebb kezelés szükséges

Hátránya:

A lézeres szemölcs eltávolításnak jelenlegi tudományos ismereteink szerint mellékhatása, hátránya nincs.

A kezelés díja: 30 000 Ft + 6000 Ft szemölcsönként