Skip to main content

Szemölcs eltávolítás

Mikor javasolt?

Szemölcsök észlelésekor a test bármely részén, ideértve intim testrészek bőrfelületét. Intim szemölcsök, úgynevezett condyllomák leggyakrabban a kis- és nagyajkak, a hüvelybemenet környékén jelentkező kis kitüremkedések amelyek fájdalmasak lehetnek, viszkethetnek. Férfiak esetén a hímvessző és a végbélnyílás felületén bárhol megjelenhetnek.

Kialakulásának okai:

A szemölcsök kialakulásának hátterében nagyrészt vírusfertőzés áll. A nemi vagy genitális szemölcsök speciális fajtája a condylloma amely elsősorban szexuális úton terjed. A condyllomát HPV vírusok okozzák, azonban más vírusfajta is képezhet genitális szemölcsöt. Mivel a HPV vírus a méhnyakrák egyik okozója ezért amennyiben condyllomát diagnosztizálnak szűrővizsgálat és akár megelőző terápia javasolt, ez a szemölcsök visszatérésének megakadályozása miatt is fontos. Klinikánk szakorvosai sok éves tapasztalattal rendelkeznek a HPV fertőzés kezelésében, forduljon hozzájuk bizalommal.

Hogyan hat a kezelés?

A szemölcs lézeres kezelésével a felszíni hámban található vírusos hámréteg eltávolítása történik, a hám elpárologtatása révén. A helyére egészséges hámszövet nő. A lézersugárral történő kezelés antiszeptikus, fertőtlenítő hatással is rendelkezik így az elfertőződés esélye minimálisra csökken, a gyógyulási idő pedig rövidebb mint elektroakuteres vagy fagyasztásos eljárás esetén, külön sebfertőtlenítő alkalmazása nélkül. A lézertechnológia hatékonyságának köszönhetően (amennyiben újabb szemölcsök nem jelennek meg) egy-két kezelés elegendő a szemölcsök végleges eltávolításához.

Hogy zajlik a kezelés?

A kezelés során a szemölcs felszínének lézerfénnyel való kezelése történik. Melegség érzéssel, esetleg minimális kellemetlenség érzéssel járhat, ami érzéstelenítő géllel csökkenthető. Előzetes vizsgálat a kezeléshez nem szükséges.

Milyen hamar érezhető a kezelés hatása?

A szemölcsök a kezelés hatására azonnal elhalnak, a fennmaradó sebek a vérzésmentes kezelési eljárásnak köszönhetően gyorsan és hegmentesen gyógyulnak. 3-7 nap alatt a szemölcsök leesnek. A vírus aktivitása, a szemölcsök fajtája és mérete függvényében két-három kezelés is szükséges lehet a az összes szemölcs eltüntetéséhez.

A lézeres szemölcs eltávolítás előnyei

  • Kevésbé kellemetlen mint a savval vagy égetéssel történő kezelés
  • Kisebb seb keletkezik a kezelt területen
  • Tapasztalatink szerint szerint hatékonyabb a hagyományos kezelési módoknál az antiszeptikus (fertőtlenítő) hatás miatt
  • Általában kevesebb kezelés szükséges

A lézeres szemölcs eltávolítás hátrányai

A lézeres szemölcs eltávolításnak jelenlegi tudományos ismereteink szerint mellékhatása, hátránya nincs.

A kezelés díja

Condyllomák (nemi szerveken megjelenő szemölcsök) esetén 54 000 Ft-tól
Egyéb szemölcsök esetén 30.000 Ft + 9.000 Ft/db

Többfajta kezelést venne igénybe? Egyedi kezelési terv esetén személyre szabott árat biztosítunk!

Időpontfoglaláshoz kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat +36213007676

Emailben is várjuk bejelentkezését info@femcare.hu